Twee onnodige tegendoelpunten zorgen ervoor dat Standard morgen in Hannover voor een zware opdracht staat om zich te kwalificeren voor de kwartfinales van de Europa League.

Een werveldende start van een herboren Standard kregen we vorige donderdag te zien in de heenmatch van de achtste finale van de Europa League. Maar bij de eerste tegenstoot van de Duitsers sloeg het  noodlot al toen toen Kanu onnodig Rausch tackelde en de Franse scheidrechter naar de stip wees.

Standard slaagde erin om de 0-1 vlug op te halen met doelpunten van  Buyens en Tchite, maar moest in de tweede helft gas terugnemen en op een tegenactie kon Diouf de 2-2 binnenduwen.

Standard kreeg nog enkele kansen op de 3-2, herinner vooral de kans die Mémé Tchite helemaal op het einde miste.

Daardoor rest Standard in zijn 200ste Europese wedstrijd eigenlijk geen andere mogelijkheid dan te winnen in Hannover of het zou al een gelijkspel met 3-3 of meer worden worden.

Standard gelooft nog in de kansen en ze krijgen daarbij alvast de steun van de twee ex-spelers, Igor De Camargo en Bonafim Dante, nu aan de slag bij het Duitse Mönchengladbach.

'Alles zal afhangen van het duo Cyriac-Tchite. Dat duo kan Hannover met zijn snelheid pijn doen. Alleen is de vraag: welk rendement halen de twee Standard-spitsen? Standard zal 90 minuten hard moeten werken en een hele match lang moeten voetballen zoals in de eerste helft op Sclessin', verklaren de twee in de kranten van Sudpresse.

Standard kan in een zo goed als uitverkochte AWD-Arena in Hannover rekenen op de steun van een goede 2.000 supporters.

Volg de wedstrijd Hannover-Standard hier morgen live vanaf 19 uur