Algerijn die motoragenten aanreed is aangehouden
DINSDAG. Een man rijdt met zijn wagen in op een aantal motoragenten aan het koninklijk paleis in Laken. Ik wou gewoon zelfmoord plegen, klonk het. Foto: photo news
De 39-jarige Algerijn die dinsdagmiddag een escorte van de federale politie aanreed voor het kasteel in Laken, is woensdagvoormiddag door onderzoeksrechter Frédéric Devisscher aangehouden en in verdenking gesteld voor poging doodslag. Dat meldt het Brusselse parket. De man, Hamid H., toonde zich in zijn verhoren behoorlijk verward zodat de onderzoeksrechter ook een psychiatrisch onderzoek heeft bevolen.

 H. reed rond 11.00 uur in op acht motoragenten van de federale politie die voor het kasteel stonden te wachten. Die hadden net de ambassadeur van Qatar begeleid die zijn geloofsbrieven kwam overhandigen aan de vorst. Alle acht agenten raakten gewond, drie van hen waren er erg aan toe en één agent verkeerde zelfs een tijd in levensgevaar. Dinsdagnamiddag was dat gevaar echter al geweken.

H. raakte slechts lichtgewond bij de klap en werd onmiddellijk opgepakt. Hij zou verklaard hebben dat hij zelfmoord wilde plegen, maar volgens het parket toonde de man zich in zijn verklaringen behoorlijk verward. "De onderzoeksrechter heeft dan ook een psychiatrisch onderzoek bevolen", zegt parketwoordvoerster Wenke Roggen.