Q-music zet 'Het Experiment' stop na busongeval
Foto: Photo News
Q-music heeft beslist om 'Het Experiment' van Ornelis & Rogiers vandaag stop te zetten uit respect voor de slachtoffers van het busongeval in Zwitserland. De presentatoren zaten normaal tot vrijdag 23 maart afgesloten van de realiteit opgesloten aan het Wijnegem Shopping Center.

'Na de ramp in Zwitserland is het onmogelijk om een radioshow te maken met drie mensen die afgesloten zitten van de realiteit, terwijl voor àl onze luisteraars die verschrikkelijke gebeurtenissen zo dichtbij hun leefwereld zitten', zegt Wim Oosterlinck, programmadirecteur bij Q-music. 

Sven, Kürt en sidechick Wine zullen de studio in Wijnegem verlaten en maken morgenochtend hun ochtendshow weer vanuit de Q-studio in Vilvoorde.

 Vlaamse tv-zenders gooien zendschema om

Ook de Vlaamse televisiezenders gooien hun zendschema om naar aanleiding van het zware busongeval in Zwitserland. 

De openbare omroep kiest ervoor de actualiteitsprogramma's woensdag extra ruimte te geven. In de namiddag volgen wellicht nog een aantal extra journaals als er meer nieuws binnenkomt. 'Het Journaal' van 19 uur wordt verlengd en 'Volt' zal 60 in plaats van 50 minuten duren. De daaropvolgende programma's zullen later dan gepland starten en 'Het Verloren Voorwerp' valt weg.

VT4 laat woensdagavond een aantal programma's wegvallen die als ongepast worden ervaren. Onder meer de afleveringen van de reeksen 'Uit de Weg' en 'Human Target' worden vervangen. VIJFtv ruilt 'Grey's Anatomy' voor 'Private Practice'.

Oook VTM en 2BE passen het avondprogramma aan uit medeleven met de slachtoffers van het tragische busongeval. Bij VTM worden Sketch Up, Luchtpolitie en JuniorMasterChef uit het programmaschema gehaald. Na Familie wordt het programma van Paul Jambers uitgezonden. Aansluitend verzorgt de Nieuwsdienst een speciaal programma naar aanleiding van het busdrama, met reportages vanuit Vlaanderen en Zwitserland, studiogesprekken en getuigenissen. 

Bij 2BE wordt om 19u55 de reportage Zware Jongens: Wegmisbruikers geschrapt en vervangen door een extra aflevering van Spin City (19u30) en een aflevering van Zware Jongens: Operation Repo (19u55).