Tijdens een Goliath-actie van de federale en lokale politie in het gerechtelijk arrondissement Dendermonde zijn in de nacht van dinsdag op woensdag drie mannen opgepakt die betrapt werden met één kilo hasj in hun voertuig. Dat meldt de federale politie.

De actie kadert in de strijd tegen misdrijven zoals homejackings, inbraken, metaaldiefstallen, brandstofdiefstallen, ramkraken, carjackings en drugstrafiek. De lokale en federale politie hebben 144 personeelsleden ingezet en er werden vaste en mobiele patrouilles gebruikt, alsook drugshonden en een helikopter.

De politie controleerde 615 voertuigen en 540 personen. Zeven personen stonden geseind en de politie trof vier illegalen aan. De agenten namen acht voertuigen in beslag omdat de wagens niet verzekerd waren of de bestuurders geen rijbewijs hadden. Vier bestuurders legden een positieve ademtest af.

Op de E17 stopte de politie een wagen met drie inzittenden, die tien blokken hasj vervoerden met een totaal gewicht van één kilogram. Ze werden opgepakt en aangehouden.