Ageas wil Lippens en co kunnen vervolgen
Foto: Hollandse Hoogte
De Belgisch-Nederlandse verzekeraar Ageas, de opvolger van Fortis, wil de mogelijkheid openhouden om te procederen tegen zijn voormalige bestuurders. Een verjaringstermijn dreigt dat in de loop van dit jaar onmogelijk te maken, en daarom zal Ageas de aandeelhouders op een vergadering op 25 april vragen de verjaring te voorkomen.

Een bedrijf heeft vijf jaar om te procederen tegen een voormalig bestuurder, maar de Belgische wetgeving laat toe dat de aandeelhoudersvergadering die verjaring kan verhinderen. In Nederland volstaat een schrijven aan de bestuurders om de verjaring op te heffen.

Ageas zegt bij monde van woordvoerster Greet Poulmans dat het geen stappen zet vooraleer er een effectieve uitspraak is over schade en schadevergoedingen. Als die er wel zou komen en er volgt een boete voor Ageas, wil de verzekeraar die bij de voormalige bestuurders kunnen recupereren.

Een rechter in Utrecht oordeelde midden februari dat Fortis en de ex-toplui Jean-Paul Votron en Gilbert Mittler in mei en juni 2008 meermaals onjuiste en misleidende informatie openbaar hebben gemaakt. De drie betrokken partijen gingen in hoger beroep tegen dat vonnis.