Volg Nokere Koerse LIVE vanaf 15u
Foto: Photonews
Een van de meest tot de verbeelding sprekende aankomstplaatsen van ons land, Nokereberg, zal straks weer storm lopen voor de apotheose van de 67e editie van Nokere Koerse. Het deelnemersveld voor deze semiklassieker mag er ook meer dan zijn. Niet minder dan acht ProTourteams tekenen present voor deze wedstrijd waarin Gert Steegmans vorig jaar iedereen achter zich liet na een massasprint.

Met Omega Pharma-Quick.Step, FDJ-BigMat, Rabobank, Vacansoleil-DCM, Katusha, Team BMC, Garmin-Barracuda en Lotto-Belisol komen er dus acht ProTourploegen aan de start in Ronse. Van daaruit gaat het via de Kruisberg, Hotond, Kluisberg en Vossenhol naar Nokeredorp waar na 77 kilometer koers de acht plaatselijke ronden van elk vijftien kilometer worden aangevat.

Het parcours is op zich zeer selectief genoeg en de opvolgende beklimmingen van Nokereberg, waarop de finishlijn getrokken ligt, maakt het er voor de renners allemaal niet gemakkelijk op.

Vorig jaar ging de eindzege naar Gert Steegmans die het haalde in de spurt van de Nederlander Stefan van Dijk en de Australiër Graeme Brown.

Volg Nokere Koerse hier LIVE vanaf 15u.

De deelnemende ploegen aan Nokere Koerse:

Omega Pharma-Quick Step, FDJ-BigMat, Rabobank, Vacansoleil-DCM, Katusha, BMC, Garmin-Barracuda, Accent Jobs-Willems Veranda's, Landbouwkrediet, Topsport Vlaanderen-Mercator, Champion System, Cofidis, Saur-Sojasun, Team NetApp, Project 1t4i, Rusvelo, United Healthcare, Ville d'Anger, An Post-Sean Kelly, Colba-Superano Ham, Jong Vlaanderen, Wallonie-Bruxelles, Christina Watches, Lotto-Belisol, Leopard-Trek