Koning Albert II reageert diep geschokt op het nieuws over het ongeval met een Belgische bus in Zwitserland, net als prins Filip en prinses Mathilde. Ook vele anderen leven mee met de slachtoffers.

'De koning is met zijn gedachten bij de slachtoffers en hun families', liet een woordvoerder van het Paleis weten.

Prins Filip en prinses Mathilde zijn ook diep geraakt door het tragische ongeval in Zwitserland. 'Als ouders treft dit hen diep', zo meldt een raadgever van de prins woensdagochtend vanuit Vietnam.

De gedachten van de prins en de prinses zijn bij de slachtoffers en hun families, luidt het nog. Prins Filip is de officiële lunch in de stad Hai Phong ook begonnen met 1 minuut stilte ter nagedachtenis van de slachtoffers.

Ook de Nederlandse koningin Beatrix leeft intens mee met de slachtoffers van het busongeval in Zwitserland en hun familie. Ze heeft koning Albert van België een condoleancetelegram gestuurd, aldus de Rijksvoorlichtingsdienst.

Bisschoppen

'De bisschoppen van België zijn ontzet bij het vernemen van de vreselijke tol aan jonge mensenlevens die het dramatische busongeval in Zwitserland (Sierre) heeft geëist', laat de woordvoerder van de Bisschoppenconferentie van België weten.

'Ze bieden hun christelijke deelneming aan de families van de dodelijke slachtoffers en bidden om een spoedig herstel van de vele zwaargewonde kinderen', klinkt het nog.

Ook Intersoc en CM hebben 'met ontzetting vernomen dat er een tragisch busongeluk is gebeurd' met kinderen die op sneeuwklassen waren met de Vereniging Openluchtklassen (VOK). 

'De eerste gedachten van de medewerkers van Intersoc en CM gaan naar de slachtoffers, hun familie en de scholengemeenschappen.' Vertegenwoordigers van VOK en Intersoc zijn ter plaatse.