Ouders aangekomen in Zwitserland
Een bus brengt de ouders van de school in Lommel naar Melsbroek Foto: belga
Een Airbus met familieleden van de slachtoffers van het busongeval in Sierre is rond 15 uur aangekomen op de luchthaven van Genève. Van daaruit werden de ouders worden overgebracht naar de plaats van de ramp. De meeste ouders kregen daar pas te horen of hun kind tot de dodelijke slachtoffers behoorde.

De familieleden van de slachtoffers van het busongeval in Zwitserland zijn vanuit de militaire luchthaven in Melsbroek vertrokken naar Zwitserland. Een Airbus van de Portugese luchtvaartmaatschappij HiFly, die het vliegtuig verhuurt aan Defensie, steeg rond 14u op vanuit Melsbroek en is rond 15u geland in Genève. Van daaruit werden de ouders overgebracht worden naar de plaats van de ramp.

Zes mensen van het Disaster Victim Identification Team zijn eveneens afgereisd naar de plaats van het ongeval. Het team vertrok tegelijk met de families van de slachtoffers. 

Er vlogen ook verschillende psychologen mee om de ouders en familieleden te begeleiden. De meeste ouders op de vliegtuigen waren nog in het ongewisse over het lot van hun kind. Pas in Zwitserland werden de ouders van de kinderen op de hoogte gebracht over de identiteit van de dodelijke slachtoffers.

Di Rupo

Ook premier Elio Di Rupo (PS) en Vlaams minister-president Kris Peeters (CD&V) zijn per vliegtuig naar Zwitserland getrokken. Ze hielden er een crisisvergadering met de Zwitserse autoriteiten. De Belgische delegatie trok vervolgens naar Sion (Wallis), niet ver van Sierre, waar het ongeval gebeurde.

Koning Albert II en koningin Paola hebben aan de militaire luchthaven in Melsbroek hun steun betuigd aan de ouders van de slachtoffers. Het koningspaar zal evenwel niet afreizen naar Zwitserland en verliet de luchthaven rond 13 uur.