Haal de lente in uw kleerkast met deze drie tips
Foto: Shutterstock
Met de komst van die eerste warme zonnestralen krijgt iedereen zin om dikke wintermantels om te ruilen voor zomerjurkjes en sandalen. Daar is het helaas nog wat te vroeg voor, maar u kunt wel langzaamaan een transitie doorvoeren in uw kledingkast. Te beginnen met deze drie tips.

1. Kasjmier als tweede huid

Met die dikke, wollen truien hebben we het nu ook wel gehad, maar ’s morgens en ’s avonds kan het nog gevaarlijk fris zijn. Tijd dus om te investeren in kasjmier, een licht materiaal dat warmte geeft wanneer het moet, maar ook fris aanvoelt.  Een duurzame aankoop waarvan de investering loont, want spullen uit 100 procent kasjmier zullen de tand des tijds gevoelig langer doorstaan dan ander materiaal.

Wij zijn alvast fan van het Franse label Not Shy, dat geraffineerd zomerbreigoed brengt met vloeiende lijnen en sublieme snits. Bovendien is er ruime keuze in het frisse kleurenpalet met snoepjeskleuren zoals muntgroen, maar ook zachte poedertinten als abrikoos. Onder meer te verkrijgen bij Francis Ferent (Brussel), SN3 (Antwerpen), Hopland 14 (Antwerpen), Uno (Knokke) en 100% Sister (Lasne).

 

2. Het betere benenwerk

Geen idee hoe het bij u gesteld is, maar wij zijn het stilaan beu om steeds opnieuw zwarte panty’s in te kopen (geef toe, iets van hetzelfde vervangen is minder leuk dan iets totaal nieuws te aan te schaffen). Omdat blote benen voorlopig nog niet aan de orde zijn – of u moet een diehard zijn met een chiroverleden – moeten we creatief zijn met onze panty’s.

Frisse kleurtjes vinden is niet meteen een probleem, maar mag het ook iets meer zijn? Onze voorkeur gaat uit naar de grappige, ietwat absurde prints van het Franse label Les Queues de Sardines of de ontwerpen van de jonge Nederlandse ontwerpster Dido Yland.

 

3. Shawls zijn het ultieme lenteaccessoire

Die zonnebril mag dan wel opnieuw zijn vaste plaats in uw tas veroverd hebben, voor ons is het lenteaccessoire bij uitstek een zijden shawl met leuke print. Die vervangt niet alleen het warme, wollen exemplaar dat u de hele winter lang drie keer rond uw hals moest slaan, maar kan ook ingezet worden om een winters silhouet op te fleuren: très bohémien in uw lokken of als accent in de taille. Ook voor wie dit seizoen geen budget heeft voor een nieuwe tas, kan een fleurige shawl rond het handvat gebonden toch het verschil maken.

Originele exemplaren vindt u in tweedehandszaken of op zolder bij de grootouders, maar ook de opvallende prints van Belgisch label Essentiel en opkomend ontwerpster Mary Katrantzou kunnen ons bekoren.