Geen specifieke maatregelen op nationaal niveau na aanslag moskee
Foto: *
Na de aanslag op de moskee in Anderlecht komen er in België geen specifieke maatregelen op nationaal niveau. Dat blijkt na een vergadering van het crisiscentrum Binnenlandse Zaken.

De minister van Binnenlandse Zaken, Joëlle Milquet, zat vandaag samen met het crisiscentrum Binnenlandse Zaken over de aanslag van gisterenavond. Aan de vergadering namen vertegenwoordigers van diverse diensten deel, waaronder de lokale politie van Brussel, het Brusselse parket, de federale politie en het Orgaan voor de Coördinatie en de Analyse van de Dreiging (OCAD).

‘De bedoeling van die vergadering was informatie uit te wisselen’, zei Peter Mertens, de woordvoerder van het crisiscentrum, na afloop van de korte vergadering.

Verhoogde waakzaamheid

Het parket van Brussel voert momenteel een gerechtelijk onderzoek naar de aanslag. ‘Rekening houdend met de huidige stand van zaken van dat onderzoek, hebben de diverse veiligheidsdiensten informatie uitgewisseld. Het is op dit moment niet nodig bijkomende maatregelen te nemen op nationaal niveau’, aldus Mertens.

De burgemeester van Anderlecht nam maandagavond al preventieve maatregelen. Zo verhoogde de politie van de zone Brussel-Zuid de waakzaamheid. Agenten patrouilleren intensiever aan de moskeeën van Anderlecht. Alleszins blijven de lokale en nationale diensten de zaak opvolgen.