Nadat we u vorige week op de hoogte brachten van de Russische inzending voor het Eurovisie Songfestival, willen we u deze opmerkelijke deelnemer zeker niet onthouden. Oostenrijk hoopt in mei namelijk te scoren met een ware billenshow.

 Oostenrijk, dat intussen al voor de 44e keer deelneemt aan het Eurovisie Songfestival, stuurt dit jaar een rapnummer over billen naar Azerbeidzjan. Het land kon in het verleden nog maar één keer winnen en volgens muziekexperts zit een nieuwe winst er ook deze keer helaas niet in.

Oostenrijk stuurt  'Woki mit deim popo' van artiest 'Trackshittaz' naar de populaire liedjeswedstrijd. Het nummer won de nationale finale van de andere finalist Conchita Wurst. Trackshittaz haalde het met een nipte meerderheid, met 51% van de stemmen.

Volgens ons wil het land vooral opvallen. Je kan dan ook moeilijk naast hun act, compleet met lichtgevende achterwerken en blacklights, kijken. Verder heeft het nummer wel een melodietje dat blijft hangen, maar dat wellicht niet alle landen zal weten te bekoren. 

Oostenrijk is dit jaar wel een van de weinige landen die een nummer brengen in de eigen taal, namelijk in het Middenbeiers, een variant op het Duits. 

Wie het Eurovisie Songfestival dit jaar wint, wordt zaterdag 26 mei duidelijk.