Golfer Colsaerts neemt behoorlijke start in Florida
Nicolas Colsaerts Foto: AFP
Nicolas Colsaerts heeft op de Blue Monster golfbaan van Doral-Miami in Florida een behoorlijke start genomen op het WGC-Cadillac Championship.

De 29-jarige Brusselaar opende met een ronde in 73 slagen, één over par, wat hem een gedeelde 35e plaats opleverde. Colsaerts startte op het eerste hole met een eagle maar moest onmiddellijk een bogey en een dubbele bogey incasseren. Er volgden nog bogeys op de holes 8, 11 en 18 maar ook bidies op de holes 10, 12 en 16.

Colsaerts deed hiermee even goed als de Noord-Ier Rory McIlroy en de Duitser Martin Kaymer, de respectievelijke nummers één en vier van de wereld.

Tiger Woods, zesvoudig winnaar en Phil Mickelson, winnaar in 2009, deden één slag beter dan onze landgenoot. De Australiër Adam Scott en de Amerikaan Jason Dufner delen de leidersplaats na een openingsronde in 66 slagen, zes onder par. De eerste ronde ging gebukt onder een stevige wind.

Pierre Relecom 22ste in Colombia

Pierre Relecom staat na de eerste ronde op een gedeelde 22ste plaats op het Colombia Classic golftoernooi in Barranquila.

De 26-jarige uit Lasne zette een ronde neer in 73 slagen, één over par en dit na drie bogeys en vier birdies. Relecom, eind vorig seizoen nog tweede tijdens het Open de Lyon, telt vijf slagen meer dan thuisspeler Manny Villegas en de Engelsman Daniel Brooks die aan de leiding staan.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig