Standard geeft wedstrijd uit handen
Foto: BELGA
Standard heeft in Luik 2-2 gelijkgespeeld tegen Hannover 96 in de heenwedstrijd van de achtste finales in de Europa League. De Duitsers kwamen met een strafschop op voorsprong, Buyens en Tchité scoorden voor rust voor de Rouches. Diouf zette tien minuten na de pauze de eindstand op het bord. De uitgangspositie kon beter voor Standard, want het moet volgende week naar Hannover voor de terugwedstrijd.

Standard, met Jelle Van Damme aan de aftrap, stak meteen de neus aan het venster met een omhaal van Tchité maar Zieler kon makkelijk plukken. Even later had de Duitse goalie beide vuisten nodig bij een afstandsschot van Cyriac.

Standard was baas en kampeerde op de helft van de Duitsers. Na twintig minuten sloeg het noodlot toe. Kanu liep in de val van de infiltrerende Rausch. Stindl legde aan van op de stip en verschalkte Bolat: 0-1. Standard leek even van slag door de tegentreffer.

Op het half uur ging Tchité vlot langs zijn verdediger en bracht voor. Yoni Buyens devieerde de bal voorbij een kansloze Zieler: 1-1. Twee tellen later stond Standard zelfs op voorsprong. Op een hoekschop van Gakpé kopte Tchité acrobatisch de 2-1 tegen de netten. Daarna snakten beide ploegen naar adem en het tempo verdween wat uit de wedstrijd.

Standard verloor frivoliteit

In de tweede helft nam Hannover het heft in handen. Lars Stindl zette Bolat aan het werk. Plots werd Standard volledig uit het verband gespeeld. Iedereen vergat Diouf aan de tweede paal, die had maar binnen te duwen: 2-2.

Standard verloor het frivole van zijn spel. Er werd zowat voor iedere bal gevochten. Hannover nam controle over de wedstrijd. Een kwartier voor tijd ging Tchité neer in de zestien, ref Champron gaf geen krimp. Tchité probeerde het nog eens acrobatisch met een omhaal, Zieler haalde de bal uit de hoek.

Kanu was er dicht bij met een kopbal en in de extra tijd had Tchité moeten scoren, maar de aanvaller koos onbegrijpelijk voor een fantasietje achter het steunbeen en miste zo de winnende treffer. Standard zal volgende week donderdag in Hannover moeten winnen, wil het zich alsnog plaatsen bij de laatste acht.

Op 15 maart wordt de terugwedstrijd in Hannover gespeeld.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig