U wil Martine Tanghe als baas en Axelle Red als buurvrouw
Martine Tanghe, een van uw favoriete vrouwen Foto: © 'cia Jansen
Sommige lezers vonden het 'de debielste enquête' ooit. Bijna 4.000 bezoekers van de site vulden ze gewoon in. De resultaten verrassen soms.

Kim Clijsters is uw favoriete babysit. 23 procent van onze lezers koos voor haar. Sofie Lemaire van Studio Brussel is mooi tweede met 20 procent en prinses Mathilde is derde. Minst succesvol als babysit in deze mini-enquête is Linda De Win. Al wil u liever ook niet Angela Merkel op uw kinderen laten passen.

Als leerkracht stemt u voor Martine Tanghe. Ze haalt het voor weervrouw Jill Peeters en Studio Brussel-presentarice Sofie Lemaire. Les krijgen van Lesley-Ann Poppe ziet u blijkbaar niet zitten.

Angela Merkel zou een goede premier zijn van dit land. Een kwart van de bezoekers stemde voor haar. Minister Annemie Turtelboom kreeg 24 procent van de stemmen. Martine Tanghe als premier, zou ook nog kunnen. Kim Clijsters dan weer niet, net zo min als mevrouw Poppe.

In Sofie Lemaire zit u dan weer uw favoriete collega. Al is Martine Tanghe ook een fijne collega, net als Barbara Sarafian. Collega zijn van prinses Mathilde lijkt u dan weer afschuwelijk te vinden.

Ook om te gaan shoppen kiest u voor Sofie Lemaire. Zij haalt het voor lingerie-ontwerpster Murielle Scherre en Goedele Liekens. Gynaecologe Marleen Temmerman beschouwt u dan weer niet als iemand om mee te gaan winkelen. Angela Merkel trouwens ook niet.

En wie ziet u het best passen in de rol van uw schoonmoeder? Chris Lomme wint ruimschoots (31 procent) voor (alweer) Martine Tanghe (16 procent) en Marleen Temmerman (11 procent). In Sofie Lemaire ziet u dan weer totaal geen schoonmoeder, wat gezien haar leeftijd wel begrijpelijk is.

Buurvrouw? Axelle Red wint nipt voor Kim Clijsters. Barbara Sarafian is derde. Maar eigenlijk wil u wel naast iedereen wonen. Alleen Angela Merkel lijkt u niet meteen iemand om een haag mee te delen.

Martine Tanghe wint ook de categorie 'baas'. Hier wordt Annemie Turtelboom tweede en van Marleen Temmerman wil u ook wel opdrachten krijgen. Axelle Red ziet u als baas dan weer niet zitten.

Weinig verrassend is uw keuze voor Angela Merkel als president (39 procent). Zij wint voor Annemie Turtelboom, Martine Tanghe, Marleen Temmerman en Linda De Win.

Is er dan echt geen rol weggelegd voor Lesley-Ann Poppe? Toch wel. 33 procent noemt haar de best denkbare poetshulp. Ook Goedele ziet u wel functioneren in die rol net als prinses Mathilde trouwens. Martine Tanghe zou u dan weer absoluut niet willen betalen met dienstencheques. Chris Lomme ook niet.

  Hebt u de enquête nog niet ingevuld? Doe het dan hier.

 

 

 

 

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig