Ook update voor iOS en nieuwe iPhoto-app
Foto: ast
Apple toonde op zijn persconferentie niet enkel de nieuwe iPad. Er werd ook een update voor iOS 5 aangekondigd, en in de App Store vinden we voortaan de foto-app iPhoto.

Samen met de nieuwe iPad komt er dus ook een update van Apples mobiele besturingssysteem. Versie 5.1 zorgt onder andere voor een verbeterde camera-app op de iPad, maakt de cameraknop altijd zichtbaar op het startscherm, maakt het mogelijk om foto's te verwijderen uit de fotostream van iCloud, en lost enkele problemen op 'die van invloed waren op de batterijduur'.

De update is nu al beschikbaar voor wie iOS 5 op zijn iPad of iPhone heeft. Downloaden en installeren doe je via de Instellingen, waar je bij Algemeen een tik moet geven op Software-update. Let wel: wie deze update naar iOS 5.1 wil doen, moet minstens over 50% batterijcapaciteit beschikken. Apple raadt dan ook aan om de update pas uit te voeren als je iToestel van netstroom is voorzien.

Fotobewerking met iPhoto

Een andere nieuwigheid waar Apple vandaag mee uitpakt, is iPhoto voor de iPhone en de iPad. Voor Mac-gebruikers is iPhoto geen onbekende: de fotosoftware maakt immers al enige tijd deel uit van de iLife-suite. Maar het was het enige stukje software uit die suite dat nog niet in een mobiele app-versie beschikbaar was. Andere iLife-pakketten zoals iMovie en GarageBand gaan wel al een tijdje mee in de App Store.

Met iPhoto kan je foto's tot 19 megapixels automatisch optimaliseren, maar het biedt ook andere krachtige bewerkingsopties die je met verschillende virtuele borstels en een eenvoudige vingerbeweging op je foto's kan loslaten. 

Ook de andere pakketten uit de iLife-suite kregen vandaag een update. In GarageBand kan je met meerdere iPads of iPhones tegelijk aan muziek werken en worden er meer instrumenten ondersteund (strijkers!). iMovie kan voortaan ook met hoge-resolutiebeelden van 1080p overweg. Alle iLife-apps kosten 3,99 euro.