Titelverdediger Barcelona was na de 1-3-zege in Leverkusen al zo goed als zeker van de kwalificatie voor de kwartfinales in de Champions League maar de sterrenploeg uit Catalonië had er zin in en maakte er in eigen Camp Nou een heuse gala-avond van. De Duitsers werden simpelweg verpulverd door Lionel Messi, die zelf vijf doelpunten voor zijn rekening nam. Invaller Tello maakte de overige twee doelpunten.

Lionel Messi was afgelopen zaterdag geschorst in de Primera Division en was dus uitgerust voor het Champions League duel tegen Leverkusen. De Argentijn was ongrijpbaar en scoorde vier keer binnen het uur, waaronder enkele beauties. Maar nog was de honger van Messi niet gestild en vlak voor affluiten scoorde hij zijn vijfde treffer van de avond.

Pas vlak voor affluiten scoorde Bellarabi met een knappe treffer de eerredder, al is dat bij een 7-1-stand wel relatief...

Dinsdag al verzekerden Benfica en AC Milan zich ten koste van respectievelijk Zenit Sint-Petersburg en Arsenal voor de laatste acht van het kampioenenbal. De overige vier terugwedstrijden in de achtste finales worden volgende dinsdag en woensdag gespeeld.