Personeel Abercrombie&Fitch wordt gestraft met push-ups
Foto: rr
Hun komst in ons land was al niet onbesproken, maar ook in Italië zorgt de Amerikaanse kledingketen Abercrombie&Fitch voor ophef. Personeelsleden die op de vingers worden getikt, moeten - in volle boot camp-stijl - tien push-ups uitvoeren.

De Italiaanse krant Corriere della Sera kon enkele interne e-mails bemachtigen over het winkelbeleid in de Milanese vestiging. In de e-mails (verstuurd in april 2011) staat te lezen dat een personeelslid bij elke fout tien push-ups moet doen - vrouwen tien squats - om 'beter te leren uit hun fouten'.

Een voormalige werknemer bevestigt het bijzondere werkregime aan de krant. 'Zo werken ze daar nu eenmaal - het is te nemen of te laten', zei de man die anoniem wenste te blijven. Volgens de woordvoerster van het CGIL, Italië's grootste vakbond, komt met die maatregel de waardigheid van het personeel in het gedrang. Het is nog niet duidelijk of de maatregel ook vandaag nog wordt toegepast.

Het is lang niet de eerste keer dat Abercrombie&Fitch in opspraak komt. Naast verschillende rechtszaken wegens racisme en discriminatie (doordat de keten hoge eisen stelt over de looks van het personeel) was er in 2003 ook al controverse omdat personeelsleden verplicht werden de kledij te kopen die ze moesten dragen tijdens het werk.