Hannover-spits Diouf: 'Standard? Nog nooit van gehoord!'
Mame Diouf Foto: BELGA
Standard zal donderdag in zijn heenwedstrijd in de achtste finales van de Europa League voetbal tegen het Duitse Hannover moeten opletten voor de Senegalese spits Mame Diouf. Indien de Rouches nog niet gemotiveerd waren voor de match, dan zijn ze dat zeker na de uitspraak van de sterke aanvaller. De Senegalees gaf in een interview immers toe de tegenstander niet te kennen.

Diouf kwam tijdens de wintermercato over van Manchester United. Hannover betaalde anderhalf miljoen euro voor de 24-jarige aanvaller, die een ronde eerder nog scoorde tegen Club Brugge.

'Standard Luik? Nooit van gehoord', antwoordde Diouf op de vraag wat hij van de tegenstander denkt. 'Maar de match op Sclessin is een belangrijk moment. Niet enkel voor mij, maar voor de hele club. Ik moet mijn verantwoordelijk opnemen en scoren. De ploegmaats verwelkomden me met open armen. Voor hen zal ik proberen het beste in me naar boven te halen.'

Gehavend

Hannover trekt overigens met een gehavende ploeg richting Luik. Draaischijf Jan Schlaudraff is geschorst, verdedigende middenvelder Manuel Schmiedebach kampt met een spierletsel en topscorer Mohammed Abdellaoue heeft griep.

'Standard kan op eigen veld veel druk zetten op de tegenstander', weet Mirko Slomka, de coach van de Duitsers. 'De Luikenaars hebben veel kracht, daar houd ik rekening mee.'