Wisselen Frankrijk en België binnenkort een GP Formule 1 af?
Vettel won vorig jaar de GP Formule 1 van Spa Francorchamps. Foto: BELGA
Frankrijk is klaar om vanaf 2013 afwisselend met België een Grote Prijs Formule 1 te organiseren. 'We wachten nu op een antwoord van onze Belgische vrienden', zei de Franse minister van Sport David Douillet aan radiozender RMC.

'Ik heb aan Bernie Ecclestone (die de commerciële rechten van de F1 bezit, nvdr.) gezegd dat we klaar zijn en hij ging akkoord met ons financieel plan. We willen de GP elk jaar afwisselend organiseren op het circuit van Castellet en dat van Spa', voegde Douillet, een ex-judoka, eraan toe. 'België heeft nog vragen over een contract met Ecclestone voor het gebruik van het circuit (dat contract loopt nog een jaar, nvdr.). Zij moeten daar nu uitraken.'

België betaalt volgens RMC 22,5 miljoen euro per seizoen om zijn GP te mogen organiseren. Dat bedrag zou zowel voor België als voor Frankrijk te hoog zijn, zelfs als het maar één jaar op de twee betaald moet worden. Beide landen zouden hoogstens iets meer dan 15 miljoen euro per GP op tafel kunnen leggen.

Als Ecclestone de prijs echter niet wil laten zakken, riskeren zowel Frankrijk als België hun plaats op de F1-kalender te verliezen. Volgens een medewerker van de Waalse minister van Economie Jean-Claude Marcourt zou er nog deze maand schot in de zaak komen.