José Riga: 'Hannover is beter dan in de groepsfase'
Foto: BELGA
Standard krijgt donderdagavond opnieuw Hannover over de vloer, de Duitse club die in de groepsfase van de Europa League in de poule van de Rouches zat. In Hannover bleef het toen 0-0, op Sclessin wonnen de Luikenaars met 2-0. Trainer José Riga ziet die match echter niet als een referentie voor de heenmatch in de achtste finales.

'We moeten het positieve van toen meenemen naar de match, maar we beginnen wel opnieuw vanaf nul. Hannover zit nu in een positieve spiraal en lijkt me beter dan in de groepsfase', waarschuwde Riga woensdag op een persconferentie in Luik.

De Duitsers versterkten zich in de wintertransferperiode met aanvaller Mame Diouf, die overkwam van Manchester City. De Senegalees verzekerde Hannover in de zestiende finales van de kwalificaties door in en tegen Club Brugge de enige goal van de wedstrijd te scoren. Hannover had ook de heenmatch tegen Blauw-zwart gewonnen met 2-1. Maar Riga focust zich naar eigen zeggen niet op één speler. 'Het is de ploeg van Hannover in zijn geheel die me interesseert en die is heel sterk. Anders stonden ze ook niet in de achtste finales van de Europa League', besloot de trainer.