Jelle Van Damme: 'Ik voel me goed'
Foto: BELGA
Standard neemt het donderdag op Sclessin in zijn heenwedstrijd in de achtste finales van de Europa League op tegen het Duitse Hannover. De Rouches kunnen opnieuw rekenen op hun kapitein Jelle Van Damme, die zondag in het competitieduel tegen Club Brugge zijn wederoptreden maakte na een knieoperatie.

'Ik voel me goed, dat halfuurtje op het veld van Club Brugge heeft me deugd gedaan. Nu is het aan de coach om te kiezen of hij me opstelt. Ik besef dat het team een speler met mijn kwaliteiten en ervaring gemist heeft. Toch kan ik alles niet alleen oplossen. Iedereen moet zijn verantwoordelijkheid nemen. Op stilstaande fases moet elke speler zijn job doen', klinkt het bij Van Damme.

'Als ik donderdag de kans krijg om te scoren, zal ik die niet laten liggen. Toch vind ik het belangrijker om de nul te houden. Een 0-0 is niet meteen een slecht resultaat', klonk het.

Na de uitschakeling van Anderlecht en Club Brugge is Standard nog de enige Belgische club actief in Europa. Willen de Luikenaars naar de laatste acht, moeten ze eerst voorbij Hannover, het nummer zeven uit de Bundesliga. Hannover was een ronde eerder nog tweemaal te sterk voor Club Brugge (2-1 en 0-1). In de groepsfase van de Europa League (groep B) konden de Duitsers tweemaal niet winnen van de Rouches. Het werd toen 0-0 in Duitsland en 2-0 op Sclessin.