Het openbaar ministerie heeft in beroep 13,5 jaar cel gevorderd voor Kim J. (28), die vervolgd wordt voor de moordpoging op zijn toenmalige vriendin Sabrina V.L. (20). Hij had haar vijftien messteken gegeven. In eerste aanleg kreeg hij daarvoor acht jaar cel, maar dat vond de aanklager veel te licht voor zulke gruwelijke feiten.

Sabrina en Kim woonden samen met hun zoontje in een appartement aan de Antwerpsestraat in Niel. Zijn gokprobleem, ziekelijk wantrouwen en agressie naar Sabrina toe zetten hun relatie stevig onder druk. Begin vorig jaar wilde de vrouw er definitief een punt achter zetten.

Het kwam op 29 januari 2011 tot een hoogoplopende ruzie in de badkamer en Sabrina belde de politie. Ze zei dat ze net een mep had gekregen en dat haar vriend haar van kant ging maken. Kim kalmeerde en ging naar de woonkamer. Daar nam hij een steakmes, liep er nog wat mee rond en viel haar dan aan in de badkamer.

Hij stak haar vijftien keer in het gezicht, de hals, de rug en de buik. Volgens de aanklager ging hij zo hard te keer dat het mes krom trok. Toen hij even op adem moest komen, kon Sabrina halfnaakt naar buiten vluchten. Ze verkeerde in levensgevaar, maar overleefde de aanval.

Kim gaf zich aan bij de politie. Hij zei woensdag dat hij in een moment van razernij gehandeld had en dat hij dat niet had mogen doen. Donderdag pleiten de verdediging en de burgerlijke partij.