Thibaut Courtois is bezig aan een goed seizoen bij Atletico Madrid. De buren uit de Spaanse hoofdstad, Real Madrid, hebben dat ook gezien. Volgens de Spaanse krant AS ziet de ploeg van José Mourinho een mogelijke opvolger voor de nationale nummer één Iker Casillas. Courtois is wel eigendom van Chelsea en speelt op uitleenbasis bij Atletico Madrid. Hij gaf zelf al aan dat hij liever nog een jaartje langer bij Atletico wil blijven.

Real Madrid denkt eerder aan de toekomst. De Koninklijke hebben met Casillas een topkeeper tussen de palen staan. Iker Casillas is 30 lentes oud en wordt momenteel als de beste doelman ter wereld beschouwd. Volgens de Spaanse krant AS zouden Mourinho en het bestuur van Real zo redeneren: 'Wat gezonde concurrentie kan nooit kwaad. Het zou Casillas alleen maar scherp houden.'

Courtois kent de Spaanse competitie en de stad Madrid inmiddels goed. Hij zou dus perfect in het gezochte profiel van Real passen. De Spaanse competitieleider weet wel dat Courtois een moeilijke optie is. Deze zomer kaapte Chelsea het toptalent voor negen miljoen euro weg bij Racing Genk. Dat deden ze met het oog op vervanging voor Petr Cech (29). The Blues leenden Courtois meteen uit aan Atletico Madrid, waar hij het buiten alle verwachtingen zeer goed deed. Courtois bekwam de nummer 1 van Atletico.