Greenedge Cycling Team heeft verrassend de eerste rit in de Tirreno-Adriatico gewonnen. De Australiërs waren de snelste in de ploegentijdrit over 17 kilometer van San Vincenzo naar Donorati. Matthew Goss wordt zo de eerste leider.

Greenedge Cycling Team rijdt deze Tirreno-Adriatico met volgende renners: Matthew Goss, Stuart O'Grady, Sebastian Langeveld, Jens Mouris, Baden Cooke, Tomas Vaitkus, Cameron Meyer en Svein Tuft.

Toen Garmin-Barracuda met specialisten als Millar, Rasmussen, Talansky en ook Johan Vansummeren de beste tijd neergezet hadden met 18:58 was het meteen duidelijk dat het een scherpe tijd was. Een tijd waarvoor zelfs RadioShack Nissan Trek met Cancellara, Horner en Bennati tot het uiterste moest gaan om die uiteindelijk met negen honderdsten van een seconde te kunnen kloppen. De Australiërs van Greenedge verpulverden de tijd van de twee topteams met liefst zeventien seconden aan een gemiddelde snelheid van bijna 55 km per uur.

Slecht nieuws voor Belgen

De grote verliezers waren Liquigas-Cannondale met Vincenzo Nibali en Peter Sagan die al tegen een achterstand van 55 seconden aankijken.

Maar zeker geen goed nieuws van de Belgen.  Lotto-Belisol en Omega Pharma-QuickStep finishten respectievelijk pas 11de en 15de. Belgisch kampioen Philippe Gilbert is duidelijk nog niet in topvorm en moest zijn ploegmaats van BMC Racing Team laten rijden... Titelverdediger Cadel Evans eindigde uiteindelijk met zijn team pas als 17de.
 
Uitslag:

1. GreenEdge 18'41"
2. RadioShack op 17"
3. Garmin op 17"
4. Sky op 23"
5. Astana op 30''
...
11.Lotto-Belisol op 45"
15.Omega Pharma QuickStep op 51"
17.BMC op 58"

Stand:

1. Matthew Goss (Aus) in 18'41"
2. Svein Tuft (Can) 0"
3. Sebastian Langeveld (Ned) 0''
4. Stuart O'Grady (Aus) 0''
5. Cameron Meyer (Aus) 0''
6. Baden Cooke (Aus) 5"
7. Daniel Bennati 17"
8. Fabian Cancellara (Zwi) 17''
9. Hayden Roulston (NZe) 17''
10. Tony Gallopin (Fra) 17''

Bekijk de volledige uitslag en stand op www.sportwereld.be