Alexander Wang ontkent uitbuiting werknemers
Foto: rr
De New Yorkse modeontwerper Alexander Wanger ontkent alle beschuldigingen over de erbarmelijke werkomstandigheden in zijn atelier in Chinatown, Manhattan. Volgens verschillende Amerikaanse bronnen zouden een dertigtal ex-medewerkers een rechtszaak aanspannen.

Volgens The New York Post beweren de ex-medewerkers dat ze verplicht werden om meer dan zestien uur per dag te werken in een verstikkende ruimte zonder ramen. Zij hebben nu een rechtszaak aangespannen tegen de 28-jarige ontwerper en zijn broer, die het bedrijf leidt.

De 56-jarige Wenyu Lu beweert zelfs eens 25 uur aan een stuk te moeten werken zonder pauze. Nadat hij op het werk was flauwgevallen, moest hij enkele dagen worden opgenomen in het ziekenhuis. Toen hij klaagde over de werkcondities en om compensatie vroeg, werd hij ontslagen.

Het modehuis ontkent echter alle beschuldigingen. 'Het bedrijf neemt zijn verplichtingen om in lijn te zijn met de wet heel serieus. Wij zullen ons dan ook krachtig verdedigen tegen alle beschuldigingen die het tegendeel beweren', liet een woordvoerder optekenen door Women's Wear Daily.