‘Terwijl design vaak vertrekt vanuit de vorm, nemen wij het materiaal als basis voor elk ontwerp. We vertrekken vanuit een gerichte selectie van gekleurde marmers: de kleuren en patronen creëren beweging en maken elk meubel uniek’, verklaren de ontwerpers.

Net die kleurkeuze zorgt er – samen met de ironie eigen aan het creatieve duo – voor dat de functionele, strakke meubels toch opvallen. ‘We zijn niet op zoek gegaan naar speciale effecten. Die zijn natuurlijk gegroeid, alsof het een noodzaak was: een tafel die overvloeit in een overhellende lamp of een open kast die uitloopt in een tafel.’

De functionele stukken die er toch in slagen een sterk accent toe te voegen aan eender welk interieur, passen perfect binnen het concept van interieurarchitect Frédéric Hooft en zijn atelier & shop N°33. Daar kunt u de designmeubels bewonderen tijdens een expositie.

Muller Van Severen, van 8 maart tot 15 april in N°33, Klapstraat 33, 9831 Deurle. Open op donderdag, vrijdag en zaterdag - andere dagen op afspraak.