Het hof van beroep in Antwerpen heeft Florim K. (34) uit Borgerhout veroordeeld tot negen jaar cel voor de moordpoging op Ashprim H. (34) uit Beveren. In eerste aanleg had de man slechts drie jaar cel gekregen, maar toen waren de feiten nog gekwalificeerd als opzettelijke slagen met voorbedachtheid. Het hof van beroep vond het echter bewezen dat Florim K. het slachtoffer wilde doden.

Florim werkte in stripteasetent Amnesia op het Koningin Astridplein in Antwerpen. Hij had al eerder problemen gehad met Ashprim, die de club geregeld bezocht. Op 25 mei 2008 kregen de twee het opnieuw met elkaar aan de stok en besloten ze om hun ruzie buiten uit te vechten.

Terwijl Ashprim de bar verliet, ging Florim naar een achterkamertje om zijn pistool te nemen. Eenmaal buiten richtte hij het wapen op Ashprim, maar die gaf hem een slag, waarop Florim hem in de schouder schoot. Ashprim kon het pistool afpakken en gaf het aan een getuige. Daarna sloeg hij Florim nog meermaals, onder meer met een stoel.

Ashprim, die zelf ook vervolgd werd voor de slagen aan Florim, werd in eerste aanleg vrijgesproken omdat de rechtbank de wettige zelfverdediging aanvaardde. Het hof van Beroep vond dat enkel zo voor de slagen die hij gaf toen hij bedreigd werd met het wapen, maar niet voor de slagen die hij nadien uitdeelde. De man kreeg acht maanden cel en 550 euro boete.