Leven Yves Saint Laurent wordt verfilmd
Yves Saint Laurent Foto: photo news
De Franse regisseur Jalil Lespert werkt aan een langspeelfilm waarin het leven van Yves Saint Laurent centraal staat. Daarvoor krijgt hij de hulp van Pierre Bergé, de ex-partner van de legendarische modeontwerper.

Bergé heeft al veel filmideeën afgekeurd, maar het scenario van de 34-jarige regisseur heeft echt indruk op hem gemaakt. ‘Door zijn enthousiasme, gevoeligheid en creatieve visie besefte ik dat ik dé man ontmoet had die de film mag maken’, klinkt het in een interview met de Franse filmsite AlloCiné. Cinefielen kennen Lespert van films zoals ‘24 Mesures’ en ‘Des Vents Contraires’. In een vorig leven was hij acteur en schitterde hij in 'Ressources Humaines’ en ‘Ne le Dis à Personne’.

Yves Saint Laurent en Pierre Bergé leerden elkaar kennen in 1958. Twee jaar nadien richtten ze hun iconische modehuis op. In 2010, twee jaar na de dood van de couturier, kwam de documentaire ‘L'Amour Fou’ uit. Deze focuste zich op de zaken- en privérelatie tussen de twee mannen, aspecten die wellicht nog meer toegelicht zullen worden in de nieuwe prent.