Ian Thorpe: 'Denk niet dat ik Londen zal halen'
Foto: REUTERS
De comeback van zwemmer Ian Thorpe lijkt uit te draaien op een mislukking. De Australiër geeft zelf toe dat hij niet meer hoopt op de Olympische Spelen, nochtans zijn doel toen hij na vijf jaar besloot om opnieuw het bad in te duiken. "Ik zal hoogstwaarschijnlijk falen, dat is het meest realistische scenario", vertelde hij woensdag aan de Australische zender Network Ten.

De vijfvoudige olympische kampioen bereidt zich momenteel voor op de Australische zwemkampioenschappen in Adelaide. Over iets meer dan een week worden daar de olympische tickets verdeeld, maar 'Thorpedo' denkt niet dat hij de Australische selectie zal halen. Thorpe maakte begin november vorig jaar zijn rentree, maar zijn resultaten tot nu toe waren matig tot slecht.

'De verwachtingen en het verlangen om me goed te zien presteren, liggen bij mij veel hoger dan bij anderen', zegt hij. De zwemmer beklaagt zich ook dat hij niet eerder aan zijn tweede carrière begon. 'Ik wou dat ik zes maanden meer had. Had ik maar meer tijd om dit doel te bereiken.'

Geen fin de carrière

De 29-jarige Thorpe zwemt op de Australische kampioenschappen de 100 en de 200 meter vrije slag. Hij maakt het meeste kans om zich via de 200m te plaatsen voor Londen: een plaats in de top zes op dat nummer zou moeten volstaan om de aflossingsploeg te halen. Mist hij de Spelen, dan betekent dat echter niet het einde van zijn (tweede) carrière. 'Waarschijnlijk ga ik nog minstens twee jaar door na de Spelen', verzekert hij.