In Vorst is een 40-jarige dakloze man dinsdagavond zwaargewond geraakt bij een vechtpartij met twee andere daklozen. De veertiger kreeg klappen op het hoofd en messteken in de dijen. De lokale politie van Brussel-Zuid kon twee verdachten oppakken.

De veertiger was samen met een vriendin op zoek naar een slaapplaats. Het duo besloot onderdak te zoeken in een leegstaande woning aan de Neerstalsesteenweg in Vorst. In die woning logeerden al twee andere dertigers die de nieuwkomers niet graag zagen komen.

Het kwam tot een ruzie, eerst in de woning en vervolgens op straat. De twee dertigers zouden daarbij een stok en een mes gebruikt hebben om de veertiger te treffen. Hij raakte gewond aan het hoofd en de benen, waarna de dertigers er vandoor gingen.

De vriendin van de veertiger verwittigde de hulpdiensten. Terwijl een ziekenwagen de gewonde man overbracht naar het ziekenhuis, doorzocht de politie de omgeving. Al snel werden twee verdachten opgepakt.

Een van hen weigerde een verklaring af te leggen, maar de tweede bekende dat er een vechtpartij was geweest. Volgens de verdachte was het wel de veertiger die hen had aangevallen, en niet omgekeerd. De twee dertigers, die beiden illegaal in België verblijven, werden ter beschikking gesteld van het parket.