In de buurt van de Californische stad San Diego is dinsdag een 38-jarige vrouw op bizarre wijze om het leven gekomen. Haar 39-jarige vriend loste buiten hun caravan een schot met een zelfgemaakt kanon. De vrouw werd daarbij dodelijk getroffen. Volgens de man, die op het moment van de feiten onder invloed van alcohol was, gaat het om een tragisch ongeval.

De 39-jarige Richard Fox woonde samen met zijn vriendin Jeanette Ogara Fox (38) en hun dochtertje Vanessa (4) in een stacaravan in Potrero. Volgens vrienden had de man een passie voor wapens en explosieven. Zo werkte hij onder andere aan een zelfgemaakt kanon. Bij een eerste test dinsdag liep het echter helemaal mis.

Volgens de politie vulde Fox het kanon met buskruit van vuurwerk en vond er daarop een explosie plaats. Daarbij belandde een projectiel in de stacaravan. De vriendin van Fox werd dodelijk getroffen. De man zelf moest in het ziekenhuis opgenomen worden met verwondingen aan het rechterbeen. Op het moment van de ontploffing waren nog drie andere volwassenen en de 4-jarige Vanessa aanwezig in de caravan. Zij kwamen er zonder kleerscheuren vanaf.

Fox verklaarde aan de politie dat het ging om een ongeval. Uit de eerste vaststelling bleek dat hij op het moment van de feiten onder invloed was van alcohol. De politie heeft de man opgepakt en onderzoekt nu of zijn verklaringen kloppen.