Op het eerste gezicht is de Amerikaanse familie Beatie een gezin als een ander. Pas als je de geschiedenis van het gezin eens nader onderzoekt, merk je pas hoe wonderbaarlijk hun situatie is. Niet mama Nancy maar wel papa Thomas beviel namelijk van hun drie kinderen.

 Thomas Beatie werd bekend als de eerste zwangere man ter wereld. De man is nu 38 en besliste als twintiger om een geslachtsoperatie te ondergaan. Hij ging echter nooit over tot een hysterectomie (verwijderen van de baarmoeder, red.) omdat hij ooit nog wou kunnen bevallen van een kind. 

Die droom werd intussen werkelijkheid. Thomas zette samen met zijn vrouw Nancy (die zelf geen kinderen meer kan krijgen) drie gezonde kinderen op de wereld: de driejarige Susan, de tweejarige Austin en Jensen (1). De man raakte zwanger met behulp van zijn eigen eicellen en een anonieme zaaddonor. 

Moeilijk om te snappen voor volwassenen, hoe lukt dat dan voor de kinderen? De Beaties hebben daar iets praktisch op gevonden: ze kochten een boekje over een zwanger zeepaardje. Bij zeepaardjes is het de gewoontje dat de papa de eitjes en kleintjes draagt, net zoals papa Thomas dus. 

Toch is niet alles rozengeur en maneschijn bij de Beaties. 'We ontvangen geregeld doodsbedreigingen. Mensen roepen me na op straat en noemen me een freak. Sommige mensen sturen me bovendien vervelende boodschappen via e-mail, Facebook of zelfs hele video's op Youtube. Iemand plaatste een filmpje online waarin hij beweerde dat hij onze dochter Susan ontvoerd had. Je zag hem een Susan-pop alsmaar harder slaan, gewoonweg geschift', aldus Thomas Beatie.

De familie woont intussen vrij afgesloten van de wereld. Ze ontvangen zelfs geen bezoek van familie omdat die de manier waarop de kinderen ter wereld kwamen niet kan aanvaarden. Toch blijft het gezin gelukkig. 'Onze kinderen zijn het beste wat ons is overkomen. We zouden deze situatie voor niks ter wereld willen ruilen', klinkt het.