Controles rookterrassen versoepelen
Foto: blg
De regelgeving rond de rookterassen van cafés wordt een beetje aangepast en de controles zullen een beetje versoepelen. Dat stond woensdag in Het Nieuwsblad. 'Een goede evolutie', aldus Ho.Re.Ca Vlaanderen.

Zoals de regelgeving nu voorschrijft, moeten de rookterrassen aan één kant 'integraal en permanent open zijn'. Het woord 'permanent' wordt nu geschrapt, waardoor de de regelgeving in de praktijk soepeler wordt. Voorts is volgens de horecafederaties met de inspectie van Volksgezondheid ook afgesproken dat controles op rookterrassen vanaf nu vooral worden toegespitst op horecazaken die regels volledig aan hun laars lappen.

Jan De Haes, voorzitter van Ho.Re.Ca Vlaanderen vindt dit een goede evolutie. 'De huidige regelgeving ging er toch wat over, die kreeg je niet uitgelegd aan de klanten', klonk het woensdag op Radio 1.

De regelgeving wordt binnenkort officieel met een nieuwe rondzendbrief van minister van Volksgezondheid Onkelinx. 'Daarin zal heel duidelijk uitgelegd worden wat wel kan en wat niet', aldus een woordvoerder van de FOD Volksgezondheid.