Thomas Vermaelen: 'Arsenal hoort thuis in de Champions League'
Foto: AFP
Thomas Vermaelen is ontgoocheld maar tegelijk ook trots na de uitschakeling van zijn club Arsenal in de achtste finales van de Champions League. The Gunners wonnen dinsdagavond met 3-0 van AC Milan, maar omdat de heenmatch in San Siro met 4-0 werd verloren zijn de Londenaars uitgeschakeld. 'ls we spelen zoals tegen Milan, halen we ook volgend seizoen het kampioenenbal', gelooft de Rode Duivel.

In de Premier League plaatsen de eerste vier zich voor de Champions League volgend seizoen. Na 27 wedstrijden staat Arsenal voorlopig vierde met 49 punten, maar de strijd is nog lang niet gestreden. Chelsea is vijfde met 46 punten, en ook Newcastle (44 punten) en Liverpool (39 punten en een match minder) zijn nog niet uitgeteld.

Als Arsenal het haalt, dan kwalificeert de club zich al voor de vijftiende keer op rij voor het Kampioenenbal. 'Het is heel belangrijk dat we ons plaatsen, want Arsenal is een club die thuishoort in de Champions League', zegt Vermaelen op de website van the Gunners. 'We moeten ons met de komende wedstrijden zien te handhaven in de top vier. Maar na onze manier van spelen in de eerste helft tegen Milan, ben ik vol vertrouwen.'

'Natuurlijk zijn we teleurgesteld dat we uit de Champions League liggen, maar we moeten het goede gevoel na onze wedstrijd tegen de Italianen meenemen naar de volgende match', besluit de verdediger.

Die volgende match is meteen al een heel belangrijke: volgende maandag ontvangt Arsenal thuis Newcastle, zesde in de stand.