Gratis proefrit met een BlackBerry naar keuze
Foto: mvdv
Zo’n BlackBerry, dat lijkt je wel wat. Maar misschien twijfel je nog over een paar features of weet je niet goed welk model het beste bij je past. In dat geval is het goed om weten dat fabrikant RIM je de mogelijkheid biedt om al hun toestellen virtueel uit te proberen.

Op deze website van de fabrikant kan je van elk BlackBerry-model namelijk een simulator downloaden; een stukje software voor je Windows-computer dat de mogelijkheden van de smartphone tot in detail nabootst.

Alle voorgeïnstalleerde apps kan je gewoon opstarten en testen, en om het aanraakgevoelige scherm te bedienen gebruik je in dit geval niet je vinger maar je muis. Tekst invoeren kan zowel met het klavier van de BlackBerry als met het toetsenbord van je pc.

De PlayBook ontbreekt evenmin in het lijstje. Deze 7-inch tablet van BlackBerry is (in z’n virtuele vorm) niet alleen beschikbaar voor Windows maar ook voor Mac OS X én Linux, en dat zowel met besturingssysteem 1.0.8 als met de gloednieuwe versie 2.0. Om deze simulator aan de praat te krijgen dien je wel eerst even de gratis VMware Player te installeren, een stukje virtualisatie-software voor Windows en Linux. Voor Mac-gebruikers heeft deze softwaremaker alleen een betalende oplossing in huis in de vorm van Fusion, een pakket ter waarde van 44,99 euro dat je tevens in staat stelt om Windows op je Mac te draaien.