Para sterft tijdens poging dochtertjes uit brandend huis te redden
Edward Cantrell en zijn twee dochters. Foto: *
Een Amerikaanse paracommando is overleden toen hij zijn twee dochtertjes uit hun brandende huis in Hope Mills (North Carolina) probeerde te redden. Ook de twee meisjes, van 6 en 4 jaar, overleefden de vuurzee niet.

Toen de brand uitbrak, was de 36-jarige Special Forces-soldaat Edward Cantrell samen met zijn vrouw in een kamer op de tweede verdieping. Omdat ze niet meer via de trap naar beneden konden, besloten ze samen uit het raam te springen.

Maar toen zaten dochters Isabella (6) en Natalia (4) nog ingesloten op hun eigen kamer. Zonder stil te staan bij het risico dat hij zelf liep, stormde Cantrell - gehuld in een dekentje - het huis weer binnen in de hoop zijn twee dochters te kunnen redden. Intussen rende zijn vrouw naar de buren om de hulpdiensten te verwittigen. 

De para, die net terug was vanop missie in Afghanistan, slaagde er jammer genoeg niet in tijdig zijn dochters te bereiken. Zowel de vader als zijn twee dochters stierven aan rookintoxicatie. Edwards vrouw, Louise (37), moest ook naar het ziekenhuis met rookintoxicatie, maar zij verkeert niet in levensgevaar.

De oorzaak van de brand in het honderd jaar oude huis is nog niet bekend, maar de brandweer vermoedt dat een tondeldoos (doosje dat vroeger gebruikt werd om vuur aan te maken, red.) de boosdoener is.