'Hasta la vista' al aan ruim twintig landen verkocht
Foto: johan van bever
'Hasta la vista', de film van Geoffrey Enthoven, scheert internationaal hoge toppen. De film werd intussen al verkocht aan ruim twintig landen, zoals Duitsland, Spanje, Canada, Brazilië en Iran. Woensdag komt de film onder grote mediabelangstelling uit in Frankrijk. Dat meldt het Vlaams Audiovisueel Fonds (VAF).

In Frankrijk wordt de film uitgebracht op 94 kopieën door 'Les Films 13' van distributeur Claude Lelouch. 'Hasta la vista', een productie van Mariano Vanhoof naar een scenario van Pierre De Clercq, kende niet alleen box office-succes in Vlaanderen, maar wist ook op internationale festivals te scoren. Het aantal onderscheidingen voor de film staat intussen al op veertien.

'Hasta la Vista' vertelt het verhaal van drie jonge gasten die van wijn en vrouwen houden. 'Het eerste proeven ze met plezier, maar het tweede hebben ze nog nooit mogen smaken. Onder het mom van een wijntour reizen de drie naar Spanje om eindelijk van de grond te gaan. Niets zal hen tegenhouden. Zeker niet het feit dat de eerste blind is, de tweede in een rolstoel zit en de derde volledig verlamd is', aldus het VAF.