Fabian Cancellara: 'Ik ben zoals Roger Federer'
Foto: Photo News
Fabian Cancellara aast op revanche. Vorig jaar greep de Zwitser naast een grote klassieke zege en werd hij onttroond als wereldkampioen tijdrijden. In 2012 wil Spartacus opnieuw scoren, zo vertelt hij in Vélo Magazine.

'Bij de start van dit seizoen kan je me vergelijken met Roger Federer. Ik hoor bij de allerbesten maar heb al een poos geen belangrijke trofee meer gewonnen. De tijd is nu gekomen om een nieuwe pagina in de geschiedenis van het wielrennen te schrijven', zegt Cancellara, die op 18 maart zijn 31e verjaardag viert.

Klassiekers

Vorig seizoen eindigde Cancellara zowel in Milaan-Sanremo, de Ronde van Vlaanderen als Parijs-Roubaix op het podium. 'Van de grote favorieten was ik de man die het beste presteerde. Met Nuyens in Vlaanderen en Vansummeren in Roubaix waren de overwinningen voor 'voetsoldaten'. Het klopt dat ik niet heb gewonnen, maar fysiek was ik uitstekend. Ik ben tot het uiterste gegaan, bijna tot de dood.'

Vorig weekend leverde Herr Fabian alvast zijn visitekaartje af. Op indrukwekkende wijze schreef hij de loodzware Strade Bianchi op zijn naam, een Italiaanse klassieker in spe die in 2011 werd gewonnen door Philippe Gilbert.