De politie in India heeft een Indiase journalist gearresteerd die ervan wordt verdacht betrokken te zijn bij de bomaanslag van vorig maand op een voertuig van een Israëlische diplomaat in New Delhi. Israël verdenkt Iran ervan achter de aanslag te zitten.

De politie pakte Syed Mohammed Kamzi (50) dinsdag op nadat uit onderzoek was gebleken dat hij contact heeft gehad met de man die ervan wordt verdacht een magneetbom op de auto van de Israëlische diplomaat te hebben bevestigd. Bij de aanslag raakten de vrouw van de diplomaat, haar chauffeur en twee mensen in een andere auto gewond.

De afgelopen twee dagen is het huis van Kamzi doorzocht. Politiewoordvoerder Rajan Bhagat wilde niet zeggen wat daar is aangetroffen. Het is nog niet onduidelijk voor welke media Kamzi werkt.

Iran

Op de dag van de aanslag in New Delhi was ook het voertuig van een Israëlische diplomaat in Georgië doelwit van een bomaanslag. Daags nadien ontploften per ongeluk explosieven in het huis van Iraniërs in Thailand. Volgens Israël kunnen alle drie de incidenten worden herleid naar Iran.

De spanningen tussen Iran en Israël zijn de laatste tijd hoog opgelopen. Iran beschuldigt Israël van dodelijke aanslagen op nucleaire wetenschappers in Iran. Israël dreigt al tijden met een militaire aanval op Iran.