Facebook voorspelt succes op werkvloer
Foto: Jobat.be
Uit nieuw onderzoek van verschillende Amerikaanse universiteiten blijkt dat werkgevers aan de hand van iemands Facebookprofiel redelijk goed kunnen voorspellen hoe die persoon zal functioneren binnen een onderneming.

De persoonlijkheidskenmerken die men toekent aan sollicitanten op basis van hun Facebookprofiel, komen sterk overeen met de persoonlijkheidskenmerken die de werkgever zes maanden later aan de sollicitanten in kwestie toekent.

De onderzoekers van de universiteiten van Northern Illinois, Auburn en Evansvill vroegen hr-professionals en studenten om gedurende tien minuten 56 Facebookprofielen te bestuderen. Op basis daarvan werd de Facebookgebruiker beoordeeld op het vlak van vijf persoonlijkheidskenmerken: nauwgezetheid, emotionele stabiliteit, openheid, extraversie en inschikkelijkheid.

Een half jaar later vergeleken de wetenschappers deze resultaten met de resultaten van nieuwe evaluaties van de Facebookgebruikers door hun baas. Vooral op het gebied van nauwgezetheid, openheid en inschikkelijkheid bleken de overeenkomsten erg groot te zijn.

>

>

>