Ook Editors en The XX komen naar Rock Werchter
Foto: K. Westenberg
Editors komen op zaterdag als headliners naar Rock Werchter. Dat maakten de organisatoren van het festival woensdag bekend.

Woensdag voegde de organisatie van het festival Rock Werchter zeven nieuwe namen toe aan de affiche. Daarbij is de grootste blikvanger de Britse rockgroep Editors, die het festival zullen afsluiten op zaterdag 30 juni. Daarmee is Werchter, naast het Franse Arras, een van de slechts twee locaties waar de groep deze zomer speelt.

De eveneens Britse popgroep The XX zal net voor de Editors op het podium staan. De derde festivaldag wordt echter geopend door geweld van eigen bodem, met 't Hof van Commerce, die na een lange periode van afwezigheid hun nieuw album presenteren.

De line-up van de Main Stage is nu volledig. Op donderdag 28 juni zal Within Temptation spelen en op zondag 1 juli is The Hicky Underworld opener van dienst.

Op andere podia werden voorts nog aangevuld met groepen uit verre oorden. Op zondag speelt Die Antwoord in de Pyramid Marquee en het Australische viertal The Temper Trap speelt op vrijdag op het derde podium.