Ramkrakers slaan weer toe in Roeselare en Menen
Foto: vrt
Langs de Brugsesteenweg in Roeselare is woensdag in de vroege ochtend een ramkraak gepleegd bij Apple-verdeler Willaert. Het is al de tweede ramkraak in evenveel weken, in dezelfde winkel. Even later sloegen dezelfde daders ook toe in kledingzaak Docodoco in Lauwe.

Rond 5.30 uur vernielden de daders een ruit naast de toegangsdeur van de computerzaak langs de Brugsesteenweg in Roeselare. Enkelen van hen drongen naar binnen en gingen aan de haal met een aantal Apple-computers. Toen zaakvoerder Carl Willaert dat wilde verhinderen, werd hij geslagen met een koevoet. Hij moest voor verzorging naar het ziekenhuis.

Twee weken geleden werd in dezelfde winkel al een ramkraak gepleegd. De gangsters vernielden toen het glas van de toegangsdeur. Met z'n vieren kropen ze naar binnen, maar toen luttele seconden later de uitbater en zijn echtgenote opdoken, gingen ze zonder buit op de vlucht. De inbraak werd toen vastgelegd op beelden van een beveiligingscamera.

Daders slaan ook toe in kledingzaak Lauwe

Dezelfde zes ramkrakers die woensdagochtend Apple-verdeler Willaert in Roeselare overvielen, sloegen een half uur later ook toe in kledingzaak Docodoco, in de Menense deelgemeente Lauwe. 

Daar gingen de daders ervandoor met een voorraad kledingstukken. Ze namen ook de kassa mee.

Snelle vluchtwagens

Bij de twee ramkraken werden snelle en dure vluchtwagens opgemerkt. Eén daarvan blijkt vorige week gestolen in Zulte. Van de daders, duidelijk professionals, is geen spoor.