REACTIES. 'Ik zal de nominatie krijgen'
Mitt Romney Foto: AFP
De voormalige gouverneur van Massachusetts, Mitt Romney, verklaarde dinsdag klaar te zijn om de leiding te nemen voor de Republikeinse partij en haar bij de presidentsverkiezingen in november de overwinning te bezorgen. Romney haalt op Super Tuesday voorlopig één staat meer binnen dan zijn belangrijkste uitdager Rick Santorum.

'Ik sta klaar om de partij te leiden en onze natie naar welstand te voeren', zei Romney tijdens een speech in Boston. 'Ik zal de nominatie krijgen', klonk het vol vertrouwen.

'Deze avond is een grote avond; er staan veel staten op het spel. We zullen er enkele winnen, we zullen er andere verliezen', zei Santorum voor zijn fans in Steubenville, in de staat Ohio. 'We lijken op weg om minstens enkele gouden medailles en een hele hoop zilveren medailles te winnen.'

Newt Gingrich, die de zege binnenhaalt in zijn thuisstaat Georgia, omschrijft zichzelf als de schildpad die zijn tegenstanders, de hazen, nog steeds kan verslaan. 'Er nemen veel hazen deel aan de wedstrijd. Ik ben de schildpad', zei Gingrich in Atlanta. Met de hazen verwijst Gingrich naar Mitt Romney en Rick Santorum, die in de strijd om de Republikeinse nominatie voorop liggen.