Pastels domineren het kleurenpalet dit seizoen en dus wordt het geen opgave om een jeans in muntgroen of oudroze te vinden. Niet alleen ketens als Zara en Mango, maar ook Pepe Jeans en 7 For All Mankind hebben verschillende kleurtjes in de aanbieding: van knallend rood en groen tot zachte sorbetkleurtjes.

Natuurlijk laat jeansgigant Levi’s deze trend niet aan zich voorbijgaan: onder de slogan ‘every rainbow has a curve’ brengen ze hun succesvolle Curve ID-lijn uit in drie frisse lentekleuren. De bold, denim en slight curve zijn nu ook verkrijgbaar in lichtpaars, fris blauw en koraal.

Maar wie écht wil knallen, gaat voor de capsulecollectie die de Schotse ontwerper Christopher Kane ontwierp voor jeansmerk J Brand. De Resort S/S Neon Collection - in knallend oranje, limoengroen en flashy roze - brengt naast broeken met flare ook jasjes en shorts.

Doe het met flare

De jaren zeventig zijn terug, toch in de jeanswereld. De flare duikt (nogmaals) op om het op te nemen tegen de alomtegenwoordige skinny jeans. U ziet dus zowel beide modellen vertegenwoordigd in de collecties: flares, al dan niet met hoge taille en de één nog wat meer uitlopend dan de ander, en skinny’s, cropped tot net boven de enkel of net superstrak tot helemaal onderaan.

Jeans op jeans doet vaak enige wenkbrauwen rijzen, maar denimfans winnen het pleit met deze trend. Een knallende jeans combineert immers wel mooi met een klassiek jeanshemd of jeansjasje. Bovendien zijn de gekleurde jeans ook uiterst geschikt om aan colour blocking te doen. Bij twijfel voor de kledingkast, grijpt u altijd naar witte stuks: daar kunt u deze zomer nooit mee missen.