Wat begrijpen mannen niet over vrouwen?
rr
Soms hebben mannen het echt niet door hoe een/hun vrouw in mekaar zit. En even soms voelen vrouwen zich onbegrepen. DS Online helpt mannen en vrouwen om mekaar wat beter te begrijpen.

Wat begrijpen mannen echt niet van vrouwen? De vrouwelijke redacteurs van De Standaard lijsten het op. In de hoop dat het lijstje het grote onbegrip tussen mannen en vrouwen wat kleiner maakt.

- Mannen begrijpen niet dat dekentjes in de zetel voor tv echt niet enkel bij Siberische vriestemperaturen moeten worden bovengehaald. Ze zijn er ook gewoon voor de gezelligheid. Lekker knus. Ook bij 20 graden.

- Mannen begrijpen niet dat flirten soms een heel onschuldig spelletje kan zijn. Vrouwen willen gewoon even hun marktwaarde testen. Niets meer.

-Mannen begrijpen niet dat Dirty Dancing een filmklassieker is van dezelfde grootteorde als Apocalypse now. Omdat meezingbaarheid en het aandeel Swayze ook valabele criteria zijn. Nobody puts baby in a corner.

- Mannen begrijpen niet dat een boodschappenlijst opstellen, meer betekent dan het opschrijven van de woorden 'ajuin, vlees en bier'. 'En chips.'

- Mannen begrijpen weinig van mode en verbinden er de verkeerde conclusies aan. Zo horen luipaardprints niet meer uitsluitend thuis in de hoerenbuurt en is zwarte nagellak heus ook op andere dagen toegelaten dan op Graspop alleen.

- Mannen begrijpen niet dat “nee” altijd “nee” betekent, ook als er 60% “ja” in zit.

- Mannen begrijpen niet dat vrouwen altijd alles zelf willen doen. Zeker niet wanneer ze zich net nog boos gemaakt hebben omdat ze altijd alles zelf moeten doen.

- Mannen begrijpen niet – en weten ook niet – dat vrouwen hun seksleven in geuren en kleuren en met veel details aan hun vriendinnen vertellen. Vrouwen begrijpen dan weer niet waarom mannen dat niet doen.

- Nog enkele modetips: grote brillen zijn niet exclusief voor nerds voorbehouden en pyjamabroeken met extreme prints dragen vrouwen tegenwoordig zonder gêne ook om buiten te komen. Sokken in sandalen zijn een modieus statement en die brede wortelbroeken met een laag kruis dienen niet alleen om in de tuin te werken.

- Mannen begrijpen niet dat het geen onoverkomelijk gebrek is dat ze vrouwen niet begrijpen (en omgekeerd). Dat is deel van het mysterie.

- Mannen begrijpen niet dat vrouwen evenveel van seks kunnen houden en daarom soms op eigen initiatief oneerbare voorstellen doen.

- Mannen begrijpen niet dat tangoles volgen met je vrouw niet betekent dat je een mietje bent.

-Mannen begrijpen niet dat vrouwen echt veel schoenen nodig hebben: bij een lange rok heb je andere schoenen nodig dan bij een korte of bij een broek, er zijn schoenen/lange laarzen/korte laarzen, er zijn hoge hakken en lage hakken, er zijn sandalen en slippers, er is zomer en winter, enzoverder

- Mannen moeten niet zo onzeker zijn om een vrouw een compliment te geven.

-Mannen begrijpen niet dat vrouwen op straat niet enkel de mannen keuren, maar ook de vrouwen. En dat laatste betekent dan weer niet dat ze lesbisch zijn.

-Mannen begrijpen niet dat shoppen echt een therapeutische werking heeft. Of het nu een kwestie van zelfbedrog is of niet.

-Mannen begrijpen niet dat vrouwen echt wel een conversatie kunnen voeren terwijl de tv aanstaat.

-Mannen begrijpen niet dat vrouwen een beste vriendin kunnen hebben over wie ze, tegen een andere vriendin, toch even hun hart moeten kunnen luchten.

-Mannen begrijpen niet dat vrouwen steeds met twee naar het toilet gaan. Alleen is maar alleen, heren.

-Mannen begrijpen niet dat vrouwen niet allemaal per se van roze houden.

-Mannen begrijpen niet dat gewoon eens goed wenen enorm kan opluchten.

-Mannen begrijpen niet hoe onweerstaanbaar schattig een baby is en hoe een lang vertroetelend "koedzjekoedzjekoe" altijd op zijn plaats is.

-Mannen begrijpen niet dat we even tijd nodig hebben tussen het moment waarop we uit ons bed stappen en het moment dat we ons onder het volk willen begeven. Of omgekeerd: tussen het moment waarop we beslissen te gaan slapen en we ook daadwerkelijk in bed belanden.

- Mannen begrijpen niet dat vrouwen 's avonds graag omstandig het relaas van hun dag doen - al was het maar als een vorm van zelftherapie - en dat ze daarbij liefst wat meer reactie krijgen dan 'mmm' .

- Mannen begrijpen niet dat vrouwen al eens irrationeel reageren, soms zelfs zonder dat ze zelf weten waarom.

- Mannen begrijpen niet hoe vrouwen een conversatie kunnen voeren terwijl er een tv aanstaat.

- Dat die grote handtas echt nodig is. Ook als je dan vijf minuten langer moet zoeken naar je gsm, omdat je steeds eerst een pen, agenda, make-uptas, zakdoekjes en noodchocolade tegenkomt.

- Mannen begrijpen niet dat vrouwen een uur lang telefoneren zonder iets te zeggen te hebben. Maar gewoon eens praten is ook aangenaam.

- Mannen begrijpen niet dat vrouwen bij het tanken de tankslang blijven vasthouden. Vrouwen begrijpen dat ook niet, ze doen het gewoon.

- Mannen begrijpen niet waarom vrouwen willen dat als mannen iets gevraagd wordt, ze het  NU moeten doen, en niet straks of later.

-Mannen begrijpen niet dat vrouwen die grapjes over het parkeren beu zijn. Waar dienen bumpers trouwens voor? Welaan dan! Overigens kunnen vrouwen heel goed rijden, alleen worden ze nerveus van de commentaar van de mannen naast hen.

-Mannen begrijpen niet waarom Belgische vrouwen het label met hun maat wel uit Italiaanse kleren snijden en niet uit de Duitse merken.

-Mannen begrijpen niet waarom hetero-vrouwen graag optrekken met homo-vrienden.

- Mannen begrijpen niet dat er in een pak friet of een kebab calorieën zitten, zelfs om vier uur 's nachts.

-En om af te sluiten, beste mannen: een babbel over mode heeft evenveel diepgang als een babbel over voetbal.