Braziliaans politicus: 'Valcke is een nietsnut met een grote bek'
Jérôme Valcke Foto: PN
De kritiek van FIFA secretaris-generaal Jérôme Valcke op de voorbereidingen op de Wereldbeker 2014 is in Brazilië ook in politieke kringen in het verkeerde keelgat geschoten. 'Valcke is niets meer dan een nietsnut met een grote bek', liet Marco Aurelio Garcia weten. Hij is één van de belangrijkste politieke adviseurs van Braziliaans presidente Dilma Rousseff.

Vrijdag had Valcke gezegd dat de Brazilianen 'dringend een schop onder de kont nodig hebben en aan het werk moeten.' De Braziliaanse organisatie vroeg de Wereldvoetbalbond FIFA daarop om een nieuwe contactpersoon aan te duiden 'omdat er met Valcke geen samenwerking mogelijk is'. Een reactie die de Fransman Valcke dan weer als 'kinderachtig' bestempelde.

'Die man hoeft zich niet meer met de organisatie van de Wereldbeker te bemoeien. Zijn uitlatingen zijn totaal onaanvaardbaar', verklaarde de 70-jarige Garcia maandag in Hannover, waar hij presidente Rousseff bij een bezoek aan een technologiebeurs begeleidde. 'De presidente heeft wel beter dingen te doen dan zich hier mee bezig te houden. Voor ons is hij geen probleem. Het lijkt me dat zo'n man meer een probleem voor de FIFA zelf vormt.'