Door een probleem met de elektriciteitstoevoer op het Franse spoor tussen Rijsel en Arras (Atrecht) moeten verschillende Thalys-treinen maandagavond aan het perron in het station van Brussel-Zuid blijven staan. Ongeveer 1.600 mensen zitten daardoor vast in Brussel. Dat werd vernomen bij infrastructuurbeheerder Infrabel.

 'Een hoogspanningslijn van EDF is blijkbaar op een kabel van de bovenleiding gevallen ter hoogte van Ougnies, op 20 kilometer van de Belgische grens', luidt het bij Infrabel.
Hij meldt dat een tiental Thalys-treinen met bestemming Paris-Nord in het station van Brussel-Zuid niet kunnen vertrekken. In omgekeerde richting staat ook een tiental treinen vast in de Franse hoofdstad. Het probleem zou pas dinsdag opgelost zijn. Toch kon er maandagavond rond 22u een Thalys-trein naar de Franse hoofdstad vertrekken. 

Eerder op de dag strandde ook een Thalys-trein met 480 passagiers tussen Combles en Chaulnes in Noord-Frankrijk, nadat rook uit de locomotief opsteeg. Dat werd vernomen bij de Franse spoormaatschappij SNCF. De trein tussen Amsterdam en Parijs werd naar Arras gesleept, waar de reizigers hun reis konden voortzetten.

De problemen met de trein zorgden ook voor verstoringen tot een half uur op het Eurostar-netwerk.