Dennis van Wijk nieuwe coach van Charleroi
Foto: Herman Ricour
Dennis van Wijk, tot vorige week dinsdag trainer van Bergen, gaat bij Sporting Charleroi aan de slag. Dat meldde de tweedeklasser maandag op zijn website. De 49-jarige Nederlander zal vanaf dinsdag de trainingen leiden. Hij tekende een contract tot het einde van het seizoen.

Van Wijk zelf ontkende eerder op de dag nog dat er contacten waren met Charleroi. "Maar als er een aanbieding komt, zal ik daar zeker goed over nadenken, want het is toch een speciale club", verklaarde hij.

Het contract van van Wijk bij Bergen werd vorige week ontbonden nadat hij gezegd had dat hij na dit seizoen zou opstappen. Hij werd opgevolgd door Enzo Scifo.
Van Wijk was sinds januari 2011 trainer van Bergen. Voordien stond hij onder meer bij KV Oostende, Cercle Brugge, Roeselare, Willem II en Sint-Truiden aan het roer.
Met 55 punten uit 25 wedstrijden is Charleroi leider in tweede klasse. Eupen staat op gelijke hoogte, maar heeft een wedstrijd minder gewonnen. De Hongaarse trainer Tibor Balog werd twee weken terug ondanks de goede resultaten aan de deur gezet bij Charleroi.