F1-bolide Marussia eindelijk op de baan
Foto: PN
Het Russische Formule 1-team Marussia (ex-Virgin) heeft de bolide voor dit seizoen voorgesteld op het circuit van het Britse Silverstone. De MR01 werd eind februari nog afgekeurd omdat hij niet op alle punten van de veiligheidstest was geslaagd. Marussia is het ex-team van onze landgenoot Jérôme D'Ambrosio. Hij is nu derde rijder bij Lotus.

De wagen werkte enkele rondjes af op het circuit van Silverstone in het kader van een promotie-evenement voor de seizoensopener in het Australische Melbourne op 18 maart. De bolide kon enkel de oefenbanden van Pirelli testen.

'Het zijn frustrerende weken geweest voor iedereen in het team, maar nu kunnen Timo Glock en Charles Pic eindelijk het circuit op', aldus teambaas John Booth. 'De rijders hebben morgen nog een dag om de auto wat beter aan te voelen, maar ze zullen geen echte conclusies kunnen trekken voor de GP van Melbourne.'

Marussia kon vorige week niet deelnemen aan de oefensessies in Barcelona. De auto slaagde op 17 van de 18 punten van de crashtest van de Internationale Automobielfederatie (FIA). Eerdere oefensessies werden afgewerkt met de bolide van vorig seizoen.