De onderzoeksrechter in Leuven heeft zondag een man aangehouden die de dag voordien twee keer betrapt was bij een winkeldiefstal. De eerste maal werd hij na verhoor door de politie vrijgelaten, maar nauwelijks een half uur later moesten de agenten hem al opnieuw oppakken.

De man, een dertiger zonder vaste woonplaats, werd de eerste keer betrapt in het Colruyt-warenhuis aan de Tiensesteenweg. Daar zag een bewakingsagent hoe hij twee flessen sterke drank, een paar usb-sticks en een lippenstift wegmoffelde tussen zijn kleren. De bewakingsagent verwittigde de politie, die de man kwam oppakken. Na verhoor werd hij vrijgelaten.

Nauwelijks een half uur later werd de man opnieuw betrapt, deze keer door de bewakingsagenten van een Delhaize-supermarkt aan de Tervuursevest. De dertiger had voor 230 euro aan tabakswaren en een koptelefoon in een tas gestopt. Daarna probeerde hij voorbij de kassa te raken zonder te betalen.

Na de nieuwe feiten besliste het Leuvense parket de man te laten verschijnen voor de onderzoeksrechter en die hield de man aan.